5 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η στιγμή για να επανασχεδιάσετε το Website σας

Είναι η λειτουργικότητα του website σας η αιτία για να μην έχετε κέρδη στην εταιρεία σας; Ένας παλιός σχεδιασμός στο site σας είναι σίγουρα λιγότερο ελκυστικός για τους επισκέπτες και δημιουργεί μία αρνητική εικόνα για την επιχείρησή σας.

Έρευνες ανά τα χρόνια έχουν δείξει ότι οι χρήστες δεν προτιμούν επιχειρήσεις των οποίων οι ιστοσελίδες δεν ανανεώνονται ή δεν είναι φιλικές προς το χρήστη, ενώ μερικοί από αυτούς θα σκεφτούν 2 φορές πριν χρησιμοποιήσουν το προϊόν ή την υπηρεσία που παρέχετε.

Παρακάτω θα βρείτε 5 σημάδια που υποδηλώνουν ότι το website σας χρειάζεται επανασχεδιασμό ή αναβάθμιση:

  1. Το website σας φαίνεται παλαιομοδίτικο. Μερικές φορές η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο. Δε χρειάζεται μόνο να λειτουργεί άψογα το website σας. Είναι σημαντικό να συγχρονίζεται και με την εκάστοτε ψηφιακή εποχή. Όπως έχει δηλώσει και ο John Mueller της Google, μία κακή σχεδίαση μπορεί να βλάψει την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις αναζητήσεις.
  2. Το website σας έχει τον ίδιο σχεδιασμό για περισσότερα από 5 χρόνια. Αν και δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες για το πόσο συχνά πρέπει να γίνεται ανανέωση στο σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά άλματα στην τεχνολογία, τις βέλτιστες πρακτικές και τον τρόπο που κατατάσσει η Google τα websites τα τελευταία χρόνια. Μήπως ήρθε η ώρα για μία ανανέωση;
  3. Το website σας δεν είναι φιλικό προς τα κινητά και δεν προσαρμόζεται κατάλληλα στις διάφορες συσκευές. Σχεδόν οι μισοί χρήστες στην ιστοσελίδα σας προέρχονται από κινητές συσκευές, οπότε και είναι πολύ σημαντικό να τους παρέχετε μία εξαιρετική εμπειρία. Δημιουργήστε έναν ιστότοπο από το μηδέν, χρησιμοποιώντας μία προσέγγιση που εστιάζει στις κινητές συσκευές.
  4. Οι ανταγωνιστές σας έχουν πιο καινούρια websites. Ενώ γενικά πρέπει να κάνετε αυτό που είναι σωστό για εσάς και να μην επηρεάζεστε από τρίτους, σε αυτήν την περίπτωση αν οι ανταγωνιστές σας έχουν πιο λειτουργικά websites, θα βρεθείτε σε μειονεκτική θέση αν δε δράσετε άμεσα. Εξετάστε να κάνετε μία ανανέωση για να μη μένετε πίσω στον ανταγωνισμό.
  5. Ένα επιτυχημένο website ικανοποιεί τους χρήστες. Αν η ιστοσελίδα σας παρέχει δύσκολη πλοήγηση και μη ελκυστικό και ποιοτικό περιεχόμενο, οι χρήστες αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσουν. Η δημιουργία ενός website με έμφαση στην εμπειρία του χρήστη θα αυξήσει την επισκεψιμότητα.

Αν χρειάζεστε βοήθεια στην κατασκευή ή την ανανέωση του website σας, επικοινωνήστε με την έμπειρη ομάδα της F7 Marketing Services.